خانه / اطلاعات عمومی / درمان خانگی سوءتفاهم‌ها

درمان خانگی سوءتفاهم‌ها

۷۷۸۸دلخوری در هر رابطه‌ای لذت زندگی افراد را کم می‌کند اما سوء‌تفاهم‌های خانوادگی بیش از هر نوع رابطه دیگری، فرد را در احساس تنهایی رها می‌کند.
شناخت موقعیت‌های شروع سوءتفاهم و راهکارهای حل درون خانوادگی سوء تفاهم‌ها را جدی بگیرید.

چه کسانی خود را در روابط خانوادگی تنها می‌کنند؟
اولین قدم در ایجاد یک مسئله یا سوءتفاهم بین شما و پدر و مادرتان، شما و خواهر و برادرتان همین است که هنوز وضعیت و شرایط آنها را قبول نکرده باشید. این کنار نیامدن با میزان منحصر به فرد توان افراد، می‌تواند دائم بر مسئله‌های ریز و درشت شما که ناشی از توقع زیاد شماست بیفزاید. دومین گروه که در معرض ایجاد سوءتفاهم‌ها هستند، افرادی‌اند که همیشه و به صورت افراطی کوتاه می‌آیند. اشتباه نخوانده‌اید! اگر تصمیم بگیرید که باید از همه‌‌چیز به‌صورت افراطی بگذرید و به نفع دیگران از خواسته‌هایتان دل بکنید روزی می‌رسد که دیگر توان تحمل و کوتاه آمدن ندارید و آن وقت حتی یک موضوع بی‌ارزش هم می‌تواند رابطه‌تان را شکننده کند. سومین گروه افرادی‌ هستند که آنچه آزارشان می‌دهد را بیان نمی‌کنند و دائم درون‌ریزی می‌کنند. این گروه کم‌کم به ادامه روابط و حل مسئله بی‌میل می‌شوند و شاید دوستانشان را بر افراد خانواده ترجیح بدهند. چهارمین گروه هم افرادی‌اند که روش بیان نظرشان را تمرین نمی‌کنند و دائم درگیر ایجاد سوءتفاهم می‌شوند.

شخصیت‌تان را مجهز کنید
۱- وقتی توان انجام کاری را ندارید جمله‌هایی مثل «نمی‌توانم، شرمنده اما بلد نیستم» و… را در جواب به اطرافیان‌تان بگویید.
۲- اگر دلتان سرک کشیدن در کار دیگران را بخواهد، ‌باید منتظر دلخوری هم باشید.‌ پیشگیری در این موارد واجب است.
۳- احترام گذاشتن به والدین از نان شب هم واجب‌تر است اما هستند افرادی که بیان نکردن یک دلخوری کوچک در دل‌شان سم کینه ایجاد می‌کند و آن وقت فضا بین شما با افراد خانواده‌تان طوری می‌شود که ناراحتی‌ها عمیق شده و به این راحتی‌ها از بین نمی‌رود. نگرانی، تلقی‌تان از کار آنها و دلخوری‌هایتان را تا دیر نشده به آنها در نهایت احترام و آرامش بیان کنید. بعد از آن نوبت شنیدن دلایل آنهاست بدون آنکه خود را حق به جانب بدانید.

جاذبه و دافعه داشته باشید
مشکلات تمام شدنی نیست، پس اول سهم خودتان را در حل سوءتفاهم‌های خانوادگی بردارید.
۱- شما چه ویژگی‌ها و شخصیتی دارید؟ بخشی از آن که دائم مورد انتقاد نزدیکانتان است را بشناسید و به فکر حل آن نقطه ضعف‌ها باشید.
۲- جاذبه‌های شخصیت خودتان‌که برای دورهمی‌های خانواده، لحظه‌های شاد، مفید و پر از خنده و مهربانی‌ می‌سازد بشناسید و آنها را تکرار کنید.
۳- اگر مسئله‌ای پیش آمده که رابطه شما را با خانواده‌تان شکرآب کرده، وقت آن است که به‌خودتان بگویید مسئله شما ارزش حل‌کردن را دارد چون خانواده بیش از هر گروه اجتماعی به شما وفادار خواهد ماند.

۵ قدم به‌سوی حل مسئله

اگر در فضای خانواده نتوانید سوءتفاهم‌ها را حل کنید، حل مشکلات زندگی اجتماعی خیلی سخت‌تر می‌شود. این جمله به این معناست که وقتی در خانه با کسی مشکل حل نشده داشته باشید قدرت روحی کمتری برای روبه‌رو‌شدن با سختی‌های اجتماعی را دارید. از طرف دیگر حل چالش‌های خانوادگی فرصت تمرین خوبی برای حل مشکلات اجتماعی هم هست. ۵پله پیشنهادی مؤثر برای رفع سوءتفاهم‌هایتان را تمرین کنید: ۱- تهیه فهرست مشکلات، ۲- تعریف اهداف و آنچه می‌خواهید، ۳- خلق راه‌حل‌ها، ۴- ارزیابی راه‌حل‌ها و ۵- انتخاب بهترین راه‌حل یا به‌کار بستن راه‌حل انتخاب ‌شده. بعضی‌ها ۳مرحله اول را فرایند راه‌حل‌آفرینی و ۲مرحله آخر را فرایند تصمیم‌گیری می‌دانند.

برگرفته از همشهری آنلاین

همچنین ببینید

از خودت شروع کن

اگر امروز صبح که از خواب بیدار شده ای… بببینی که بیست کیلو چاق شده‌اید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.